Björkedal Gård Björkedal Gård

Aktiviteter

Må bra till kropp och själ 3-5 maj 2019

Ta din kudde och kom till oss på Björkedal för en helg där kropp och själ får vara i fokus. En riktig ”Må-Bra-Helg” för dig som vill sätta dig själv i första hand för en stund.

En helg med yoga, skogsbad, medveten andning och workshop i hur du kan förändra ditt liv. Helgen kommer ge dig verktyg för att finna inre ro och tekniker som hjälper dig att finna återhämtning. Du kommer också få verktyg och praktiska övningar hur du kan ta de små stegen till att börja förändra ditt liv.

Vi som håller i helgen är Agneta Welin (yogainstruktör), Christina Christoffersson (stresscoach och andningsinstruktör) som driver Christinas Andrum, och Johanna Pettersson (beteendevetare) som driver Björkedal Konferens och B&B. Vi tre vill binda ihop vår kunskap till en helhet för att kropp och själ ska må bra.

Du kan läsa mer om oss längre ner och på våra respektive hemsidor, www.christinasandrum.se och www.johannapettersson.consulting

Anmälan: Bokning sker till info@bjorkedalgard.se , efter att du fått en bokningsbekräftelse sker själva anmälan genom att du betalar in kursavgiften på Bg: 5709–7214 (CambiaMentor AB moderbolag till Björkedal). OBS! Märk inbetalningen med ditt namn.

Glöm inte att meddela eventuella matallergier vid anmälan. Glöm ej heller att läsa igenom Att-ta-med listan.

Om ni väljer att ta tåget, kan vi ordna upphämtning på Falköpings station. Meddela detta vid bokning

Pris: 3 500 kr.

I beloppet ingår moms för dig som är privatperson, för företag eller annan som ska betala tillkommer moms. Priset inkluderar helpension och boende samt alla aktiviteter.

Boende: Är på Björkedal Konferens och B&B och är i 2-bäddsrum eller 4-bäddsrum. Vi har inga enkelrum.

Adressen är Björkedal 101, 523 77 Blidsberg (Ulricehamns kommun)

 

Förhinder/avanmälan:
Vid avbokning mer än en vecka före kursstart får du full återbetalning. Avbokar du din kursplats mindre än en vecka före kursstart sker återbetalning endast vid uppvisande av giltigt läkarintyg.

För frågor:
Har du några frågor kontakta någon av oss

Frågor rörande boende, anmälan och praktisk information om kursupplägg, Johanna Pettersson tel: 0707 – 50 93 15, info@bjorkedalgard.se

Frågor rörande medveten andning och skogsbad, Christina Christoffersson tel: 0705 – 87 24 67, info@christinasandrum.se

Frågor rörande yoga, Agneta Welin kajsa.agneta.welin@tellia.com

Program för Må bra helgen 3-5/5 2019

Maten under helgen är vegetarisk.

Fredag:
16.00       Ankomst och eftermiddagsfika med smörgås, samt information om helgen (eller senare   ankomst för er som ej har möjlighet att komma vid 16).

17.00 ca    Incheckning i rummen

17.00        ”Bara vara tid” möjlighet till bastu och bad i vedeldad badtunna

19.00         Middag

20.00 ca   Avslappningsövningar med Christina

Lördag:
08.00        Hathayoga tillsammans med Agneta

09.30 ca    Frukost

”Bara vara tid”. Strosa runt i myskläder, drick en kopp te, läs en bok, skriv av dig, ligg på gräsmattan och titta upp i himlen, sitt framför elden, eller gör ingenting.

11.30           Skogsbad med Christina

13.00          Lunch

”Bara vara tid”, möjlighet till bastu och bad i vedeldad badtunna

16.00          Föreläsning om medveten andning, inkl. andningsövningar med Christina

17.30          ”Bara vara tid” möjlighet till bastu och bad i vedeldad badtunna

19.00          Middag

Söndag:
08.00          Hathayoga tillsammans med Agneta

09.30           Frukost

10.15            Workshop – förändra ditt liv med Johanna

12.00           Lättare lunch och därefter avresa

Att ta med:
~Din egen kudde (inget måste men av erfarenhet så sover man bäst på sin egen kudde)
~Kläder för utomhusaktiviteter efter väderlek
~Skor för skogspromenad, det kan vara fuktigt och blött på vissa ställen i skogen
~Bekväma kläder att yoga i (för yogan är det bra om kläderna är lite åt det     tajtare hållet. Inga bylsiga kläder)
~Badkläder och badlakan om du vill bada i vedeldad badtunna eller basta
~Yogamatta (om du har. Det kommer finnas ett antal till låns)
~2 st rejäla filtar (ej fleecefiltar) eller 2 st badlakan som vi kommer att använda oss av i yogan och andningsövningarna

Skogsbad
Vi är en del av naturen. Naturen är kravlös och ger oss färre yttre intryck som kan skapa stress, en skön motsats till vår ofta kravfyllda vardag.

Under en promenad i skogen med upplevelser för alla sinnen återknyter vi kontakten med naturen och med oss själva.

Upptäck kraften i ditt andetag!
Du får kunskaper om medveten andning, lär känna andningen och får konkreta verktyg för att förbättra din hälsa, hantera stress, få mer energi, bättre sömn, ökad fettförbränning och bättre resultat när du tränar.

Hathayoga
Är en lugn och stärkande yoga där vi gör övningar som kommer att öppna upp bröst och höfter samt mjuka upp rygg och axlar. Då vi ofta har spänningar i dessa delar av kroppen är det viktigt att hjälpa kroppen att få tillbaka sin mjukhet och flexibilitet på ett bra sätt genom att utföra stärkande positioner där vi verkligen känner in hur kroppen fungerar.

Vi tar hjälp av band och filtar för att du som utövare ska kunna komma in rätt i positionen.

 Workshop förändra ditt liv
Att förändra sitt liv är inte enkelt. Framför allt när man är fullt upptagen med att få dagarna att räcka till åt allt man bör och vill göra. Med hjälp av praktiska övningar hjälper vi hjärnan att börja tänka i andra banor, att se möjligheter där vi kanske inte tittat tidigare, och hjälp till att våga drömma och sätta mål.
 

Vi som håller i helgen

Christina Christoffersson är socionom i grunden och även, stresscoach, avspänningspedagog och andningsinstruktör. Detta har hon också kompletterat med att utbilda sig till massör. Christina driver verksamheten Christinas Andrum där grupper, personer och företag är välkomna att genom enkla övningar i avspänning, medveten närvaro och medveten andning hjälpa dig själv till minskad stress och förhöjd livskvalitet.

Läs mer om Christina på www.christinasandrum.se

Agneta Welin är vetenskapskvinnan som anser att vetenskap och andlighet kompletterar varandra. Bara för att vi inte vetenskapligt kan bevisa något är det inte detsamma som att det inte finns.  Agneta är utbildad yogainstruktör inom Hathayoga och uppväxt i en yogafamilj där båda föräldrarna är utbildade yogalärare och aktiva yogister. Agneta har en förmåga att få personer att slappna av och känna sig trygga i hennes närhet och en förmåga att känna av energier runt om kring oss. Hon kallar sig själv för häxa.

Johanna Pettersson är beteendevetaren som efter många år inom HR branschen har sadlat om och nu driver Björkedal Konferens & Boende, samt att hon med hjälp av sin erfarenhet och personliga resa inspirerar andra att våga förändra sitt liv. Under våren kompletterar hon sin repertoar med att utbilda sig till livscoach.

Läs mer om Johanna på www.johannapettersson.consulting (sidan är under uppbyggnad)

Aktiviteter för konferensgäster

För konferensgäster kan vi vid önskemål arrangera olika aktiviteter

Exempelvis;
» massage för nacke, axlar & rygg
» poängpromenad
» musik quiz
» vin-, öl-, eller whiskyprovning

Har ni några övriga önskemål eller förslag så försöker vi lösa detta tillsammans.

Övriga aktiviteter

För er som vill vandra finns både Dalumsleden och Redvägsleden inpå husknuten. Cykelturer på den gamla stambanan mellan Ulricehamn och Falköping där man kan njuta av naturen, beskåda fornlämningar och besöka pilgrimsleden m. m, handla från någon utav gårdsbutikerna som finns utmed vägen eller bara njuta av en fika på något rastställe.
Besök hemsida >>

Eller besöka det arkeologiskt friluftsmuseum Ekehagens Forntids by i Åsarp. Vintertid finns vårt fina Ulricehamns SkiCenter och Lassalyckans skidstadion med världscups banor, på mindre än 15 min resp. 25 min bilresa från oss. I Lassalyckans idrotts- och friluftsområde finns möjlighet till ett flertal andra aktiviteter såväl sommar som vintertid.
Besök hemsida Ekehagens Forntidsby>>
Besök hemsida SkiCenter >>
Mer information Lassalyckan >>

Varför inte besöka Gårdarna runt sjön. Birgit Th Sparres romanserie om Gårdarna runt sjön har trollbundit många generationers läsare. Ta chansen att upplev de omskrivna platserna i verkligheten. Runt sjön Åsunden vid Ulricehamn, ligger ett antal fina gamla gårdar. Vissa av gårdarna är privatägda men flertalet av dem är öppna för allmänheten. Här kan man njuta av allt från kultur, god mat, hantverk, delikatesser och aktiviteter. Det finns möjlighet att cykla med övernattning runt gårdarna runt sjön.
Besök hemsida >>

Runt övre Ätradalen finns flertalet besöksmål och sevärdheter värda besök, även kallat Kulturvägen. Här finns gårdsbutiker med egen producerade varor, kaffeserveringar, konsthantverk, äventyrsbanor och mycket mer. Kulturvägen sträcker sig från Tranemo kommun i söder, via Ulricehamn upp till Falbygden i norr, väster ut i Herrljunga kommun och öster ut i Mullsjö kommun.
Besök hemsida >>

För den konst och trädgårdsintresserade finns Gunillabergs Säteri i Bottnaryd, 40 min bilväg bort. Här har den internationellt berömde konstnären Tage Andersen skapat ett kulturcentrum med konstutställningar, konserter och trädgårdsinstallationer.
Besök hemsida >>

Till Jönköping som ligger vackert utefter Vättern tar det en tim att åka med bil. Till trästaden Hjo vid Vätterns östra strand tar det också ca 1 tim att åka, där man kan njuta av nyfångad fisk på någon av hamnserveringarna eller varför inte till andra sidan Vättern och sommarstaden Gränna med anrika Visingsö, dit ni tar er på mindre än 1,5 tim.

Göteborg med bl.a Liseberg, Universum och hamnarna ligger på mindre än 1,5 tim bilresa från gården. Även till High Chaparral i Hillerstorp tar det samma tid och till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby tar det lite mer än 2 tim.

För mer information om olika aktiviteter i närområdet, besök Turistbyrån Ulricehamn
Besök hemsida >>